Νέα μελέτη: Η “αναμνηστική” δόση κατά της Covid παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια της λοίμωξης

Εδώ και μερικούς μήνες αυξάνεται ο αριθμός των μελετών που αποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις των διαφόρων “εμβολίων Covid-19”. Τουλάχιστον η ιατρική βιβλιογραφία γίνεται όλο και πιο σαφής σε αυτό το θέμα. Οι ισχυρισμοί των πολιτικών και των υγειονομικών αρχών καταρρίπτονται ο ένας μετά τον άλλο. Ενδεικτικά, μια νέα δημοσίευση δείχνει ότι το 31% των εμβολιασμένων ατόμων εξακολουθούν να είναι μεταδοτικά 10 ημέρες μετά τη μόλυνση, σε σύγκριση με το 6% των ανεμβολίαστων ατόμων.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine (NEJM) με τίτλο “Duration of Shedding of Culturable Virus in SARS-CoV-2 Omicron BA.1 Infection” έδειξε ότι τα άτομα που είναι τριπλά εμβολιασμένα (ενισχυμένα) κατά της COVID αναρρώνουν σημαντικά βραδύτερα από τη μόλυνση με COVID και παραμένουν μεταδοτικά περισσότερο από τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου.

Η μελέτη δεν εξέτασε τη σοβαρότητα της νόσου με ή χωρίς εμβολιασμό.

Οι ερευνητές πήραν επιχρίσματα από μολυσμένα άτομα, καλλιέργησαν τα επιχρίσματα και επανέλαβαν τη διαδικασία για πάνω από δύο εβδομάδες μέχρι να μην παρατηρηθεί πλέον πολλαπλασιασμός του ιού.

Πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση, λιγότερο από το 25% των ανεμβολίαστων ατόμων εξακολουθούσαν να είναι μολυσματικά, ενώ περίπου το 70% των εμβολιασμένων ατόμων εξακολουθούσαν να φέρουν βιώσιμα σωματίδια του ιού. Μεταξύ των μερικώς εμβολιασμένων, περίπου το 50 τοις εκατό εξακολουθούσε να είναι μεταδοτικό σε αυτό το χρονικό σημείο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι, δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, το ένα τρίτο των εμβολιασμένων ατόμων (31%) εξακολουθούσε να φέρει ζωντανό, καλλιεργήσιμο ιό. Αντίθετα, μόνο το έξι τοις εκατό(6%) των μη εμβολιασμένων ατόμων ήταν ακόμη μολυσματικά την ημέρα 10.

Με άλλα λόγια, τα άτομα που έχουν λάβει αναμνηστικό εμβολιασμό έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εξακολουθούν να είναι μολυσματικά δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Και εδώ τίθενται αρκετά ερωτήματα για τους λόγους που, για παράδειγμα, αρκετοί υγειονομικοί στη χώρα μας παραμένουν εκτός εργασίας για σχεδόν 1 χρόνο, καθώς το βασικό επιχείρημα του υπουργού Υγείας είναι ότι οι “ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία”. Η πιθανότητα μόλυνσης άλλων είναι αρκετά χαμηλότερη αν ΔΕΝ είσαι “εμβολιασμένος” από το αν έχεις λάβει 2 ή 3 δόσεις.
Από ότι φαίνεται, η ηγεσία της ΕΕ επιδιώκει να είμαστε συνεχώς άρρωστοι. Δεν εξηγείται αλλιώς η πολιτική μερικών χωρών με τη φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού.

Τα ευρήματα εξηγούν επίσης γιατί το Paxlovid, το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, συχνά δεν είναι αποτελεσματικό σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID. Σε πολλούς, τα συμπτώματα επανεμφανίζονται μετά την ολοκλήρωση της πενθήμερης θεραπείας και αφού το τεστ COVID είναι θετικό (όπως συνέβη πρόσφατα με τον Dr. Anthony Fauci, ο οποίος “εμβολιάστηκε” τέσσερις φορές). Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως Covid-19 rebound.

Ο “εμβολιασμός” διαμορφώνει την εξελικτική πορεία του SARS-CoV-2

Παράλληλα, μία άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 20.07.2022 με τίτλο “Vaccination shapes evolutionary trajectories of SARS-CoV-2” αποδεικνύει ότι οι λεγόμενοι “εμβολιασμοί” προκαλούν τις μεταλλάξεις και μάλιστα επιταχύνουν την εξέλιξη της εμφάνισης ενός νέου “clade”.

Η έρευνα αναφέρει στην εισαγωγή της:

Η μεγάλης κλίμακας εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2 χαρακτηρίστηκε από ταχεία εναλλαγή γενετικών κλάδων. Οι νέες παραλλαγές παρουσιάζουν εγγενείς αλλαγές, κυρίως αυξημένη μεταδοτικότητα, καθώς και αντιγονικές αλλαγές που μειώνουν τη διασταυρούμενη ανοσία που προκαλείται από προηγούμενες λοιμώξεις ή εμβολιασμούς. Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η λειτουργική παραλλαγή διαμορφώνει την παγκόσμια εξελικτική δυναμική παραμένει ασαφής. Εδώ δείχνουμε ότι η επιλογή που προκαλείται από τον εμβολιασμό επηρεάζει την πρόσφατη αντιγονική εξέλιξη του SARS-CoV-2. Άλλες σχετικές δυνάμεις περιλαμβάνουν την ενδογενή επιλογή και την αντιγονική επιλογή που προκαλείται από προηγούμενες λοιμώξεις. Λαμβάνουμε αυτά τα αποτελέσματα από ένα μοντέλο καταλληλότητας με ενδογενή και αντιγονική συνιστώσα καταλληλότητας. Για να συμπεράνουμε τις παραμέτρους του μοντέλου, συνδυάζουμε δεδομένα αλληλουχίας με χρονική ανάλυση, επιδημιολογικά αρχεία και δοκιμές διασταυρούμενης εξουδετέρωσης. Αυτό το μοντέλο αποτυπώνει με ακρίβεια την εξελικτική δυναμική μεγάλης κλίμακας του SARS-CoV-2 σε πολλαπλές γεωγραφικές περιοχές. Ειδικότερα, ποσοτικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφατοι εμβολιασμοί και λοιμώξεις επηρεάζουν την ταχύτητα των μεταβολών της συχνότητας μεταξύ των ιικών παραλλαγών.Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι τα δεδομένα έγκαιρης εξουδετέρωσης μπορούν να αξιοποιηθούν για τον εντοπισμό εστιών αντιγονικής επιλογής και για την πρόβλεψη της επίδρασης του εμβολιασμού στην εξέλιξη του ιού.

Ο μύθος των αποκαλούμενων “σωτήριων εμβολιασμών” (και δωρεάν, άσχετα αν τους έχουμε πληρώσει με τα χρήματά μας ως φορολογούμενοι), καταρρέει καθημερινά.
Δυστυχώς, τα δικτατορικά καθεστώτα – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – έχουν αναπτύξει τη δική τους “επιστήμη”, που αποτελείται μόνο από ψέματα, απειλές και απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων.

Πείτε ΟΧΙ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21.07.2022

Follow us: